Upotreba i čuvanje nakita
Nakit od polimerske gline, ukoliko ga pravilno čuvate i održavate, će Vam trajati zauvek a možda i duže.

- Uradila sam sve što umem da bih napravila komad nakita koji će Vam dugo trajati. Koristila sam odgovarajuće alate i kvalitetan materijal. Pa ipak, vodite računa da ne cimate, vučete ili razvlačite nakit preterano.
- Ne ostavljajte nakit u vlažnoj sredini, zbog metalnih delova. Ako se nakit pokvasi molim Vas da ga osušite što pre. Izbegavajte kupanje sa nakitom. Bez obzira što polimerska glina podnosi kvašenje i boravak u vodi ostali delovi baš i neće npr. metalni delovi, trake, žica i sl.
- Ukoliko je čišćenje neophodno koristite mlaku vodu s par kapi deterdženta za sudove i veoma mekanu četku. Obično je dovoljno prebrisati nakit vlažnom krpom.
- Iz higijenskih razloga i zbog Vaše sigurnosti od bolesti koje se prenose putem krvi, molim Vas da ne delite naušnice sa drugim osobama i da svoje s vremena na vreme očistite nekim dezinfekcionim sredstvom. Ovo je razlog zbog kojeg ne primam povrat naušnica - zbog Vaše i tuđe sigurnosti.
- Nemojte ostavljati nakit blizu izvora toplote i nemojte ostavljati dugo na direktnom jakom suncu.
- Preporučujem da se parfemi, dezodoransi i lakovi za kosu stave i slegnu pre stavljanja nakita od polimerske gline.
- Kada ste u dodiru sa hemijskim sredstvima koja mogu da oštete nakit, kao što su sredstva za održavanje kuće, molim Vas da nakit skinete.
- Nakit je sastavljan iz malih delova, koji se mogu progutati i preporučljivo je držati ga izvan domašaja male dece i kućnih ljubimaca.
- Poželjno je da se nakit čuva samostalno ili umotan u meku tkaninu kako bi se izbeglo grebanje i oštećenje o tvrde i metalne delove drugih komada nakita.
- Ukoliko razumno i po uputstvu koristite nakit, a ipak dodje do određenog defekta ili kvara slobodni ste da se obratite za popravku.

Copyright @ Katherine.rs 2007 - 2010 . Powered by Zen Cart