Materijal za izradu nakita


Polimerska glina
- Najčešće "fimo soft" i ponekad "premo", "cernit", "fimo classic" i "pardo".

Delovi za nakit - Uglavnom su uvozni artikli. Najčešće su to metalni delovi posrebreni ili pozlaćeni, u boji zlata, srebra, mesinga ili bakra, ponekad (iako retko) upotrebljivi neoštećeni delovi starog i odbačenog nakita mogu biti upotrebljeni za neki komad. Svaki takav deo je pažljivo pregledan i upotrebljen samo ako je u dobrom stanju. A to znaci i mini reciklaža i mali doprinos čistoći naše planete.
Razne perlice - takođe uglavnom uvozni artikli od raznoraznih materijala npr. stakla, drveta, kosti, korala, metala, porcelana, obične gline, Bali perle, plastike i mnoge varijante i podvrste poludragog kamenja. Kupujem ih nove, direktno kod uvoznika i dajem obajnjenja na sajtu po uvoznikovim specifikacijama.
Žica - umetnička ili hobi žica koja postoji na tržištu uglavnom u boji srebra, zlata, bakra ili mesinga, ponekad i posrebrena žica
Za nizanje - koristim samo kvalitetne materijale koje sam isprobala i uvek se trudim da pronalazim nove: sajla ("presvučena" čelična žica) u raznim bojama, trake od prave kože, razni pamučni kanapi i sl. Jak konac za nizanje i flax (najsličnije struni za pecanje) kvalitetan hobi materijal za nizanje, te razne gumirane materijale za rastegljivi efekat. Može se još koristiti i memory žica (koja pamti oblik), ručno rađeni kanapi ili fine trake (npr. od organdina) i sl.
Ručno rađene perle od polimerske gline - se šmirglaju i poliraju nakon pečenja da bi dobile završni sjaj. U zavisnosti od tehnike i vrste perli i dizajna, neke ostaju samo polirane. Ostale, naročito da bi se zaštitili metalni listići ili upotrebljeni drugi aditivi i u zavisnosti od dizajna, se lakiraju sa nekoliko slojeva laka. Koristim "varathane" lak na vodenoj bazi.

Copyright @ Katherine.rs 2007 - 2010 . Powered by Zen Cart