Polimerska glina
Polimerska glina je plastični materijal koji je napravio čovek. To je vrsta gline čija je osnova sintetički polimer polivinil hlorida. U sirovom stanju može da se oblikuje u skoro svaki oblik, mogu mnoge stvari da se u nju dodaju da bi se promenio izgled i tekstura gline. Posle pečenja koje se vrši u običnoj rerni na niskoj temperaturi može da se buši, reže, šmirgla i polira. Posle pečenja polimerska glina je laka, donekle fleksibilna i dugotrajna.
Polimerska glina je dostupna u mnogo prelepih boja koje se mogu medjusobno mešati da bi se dobile nove boje i nijanse sa beskrajnom mogućnošću dizajniranja. Veoma se lako koristi za skulpture, figurice, lutke, kao i za nakit, perlice, ramove za slike .... medijum koji nema granice.
Polimerska glina se prodaje u hobi i umetničkim prodavnicama. Koriste je umetnici, hobisti i deca. Vodeći brendovi polimerske gline su: "premo", "fimo classic" i "fimo soft", "kato polyclay", "sculpey" ("sculpey", "supersculpey", "sculpey III"), "cernit", "formello", "modello" i "pardo".

Copyright @ Katherine.rs 2007 - 2010 . Powered by Zen Cart